Nyheter                       

         Kennelhistoria

        Airedaleterrier

        Våra hundar

        Bildgalleri

        Valpar

        Avelspolicy

        Till avel

        Från våra köpare

        Hundsporter

        Tävlingar

        Vi gratulerar

        Vägbeskrivning

        Länkar

 Kennelhistoria

                           

 

 

 

 

 

 

 

 

Mina farföräldrar hade flera airedalar, så när vi skulle skaffa ny hund till mig menade pappa att skulle vi ha hund så skulle vi ha en airedaleterrier. Nyårsdagen 1985 åkte vi till Stockholm och hämtade min första airedaleterrier "Klofsan". Det var världens sötaste hund. Hon och jag levde ihop som ler och långhalm och 1988 bestämdes det att hon skulle paras med en hane från Stig Ahlberg.

Kennelnamnet Klofkulla föll naturligt efter Klofsan som stamtik och efter vårt namn Stenkula - Klofkulla. Den 8 juni 1988 föddes kennel Klofkulla's fem första valpar. Från denna kullen behöll vi en tik "Mumma", men några valpar blev det aldrig efter Mumma. Jessie fick istället bli min nya avelstik. År 2000 födde Jessie en kull valpar efter att ha blivit parad med den tyske hanen Quarz vom Blasiusberg. Dessa åtta valpar finns från Lund i söder till Midsund i Nordnorge. Från denna kullen behöll vi "Millie" som också blev vår första internationella champion och nu har en kull valpar som visar framfötterna i utställningsringarna, 2 år gamla.

Numera har vi haft många kullar efter Jessies barn, barnbarn och barnbarnsbarn! Mycket kul att följa dessa i utställningsringen och i sina familjer! Jag satsar på att få höftledsfria, mentalt trevliga familjehundar och vackra hundar i min avel!

   jag o Mullan!